Dadelbollar på två sätt
Hej på er!
Idag tänkte jag dela med mig på receptet av mitt absoluta favoritsnacks, nämligen de beryktade; dadelbollarna!
Snittar nog minst tre om dagen, de är liksom perfekta munsbitar efter en måltid eller enkla att ta med till fikarasterna i skolan. Dessutom är de enkla att göra och fulla av nyttigheter, det ultimata snackset! Att de smakar precis som chokladbollar gör dem ju inte sämre precis...
Bjuder iallafall på receptet av dessa läckerheter i två olika tappningar!

Ingredienser;
1 låda med färska dadlar
6 dl Havregryn
5 msk kakao
3 msk kallt starkt kaffe
2,5 dl smält kokosolja
En nypa salt
Riven kokos till topping
(observera att detta blir jättemånga bollar, samt att måtten är på ett ungefär!)

How to;
Jag använder en matberedare men mixer fungerar lika bra, jag börjar med att mixa havregrynen sedan tillsätter jag alla andra ingredienser på en gång och kör matberedaren tills konsistensen blivit bra (smaka gärna av smeten!) den ska gärna vara lite kladdig för att kokosen ska fastna.
Sedan är det dags att rulla bollar, och doppa sedan i kokosen!

För att få chokladdoppade dadelbollar;
Rulla dadelbollar och lägg dem sedan i frysen ca 10 min minst. Smält sedan lite kokosolja, och blanda i kakao.
Doppa sedan de kalla dadelbollarna i "chokladen" och strö lite kokos på!
Hoppas ni kommer njuta lika mycket av dessa som jag!
/L.