Breakfast Doughnuts
Hej på er!
Jag vet vad ni tänker när ni läser rubriken - Munkar till frukost?! Sådant som endast är ok när man befinner sig i USA och frukostbuffén består till 50% av dessa sockrade bakverk.
But do not fret, jag har som vanligt lyckas nyttigfiera ännu en godsak, så till den grad att det är helt acceptabelt att njuta av den till frukost!
Jag vet vad ni tänker när ni läser rubriken - Munkar till frukost?! Sådant som endast är ok när man befinner sig i USA och frukostbuffén består till 50% av dessa sockrade bakverk.
But do not fret, jag har som vanligt lyckas nyttigfiera ännu en godsak, så till den grad att det är helt acceptabelt att njuta av den till frukost!
Så varsågod, här kommer receptet på mina frukostmunkar med smak av choklad!
Ingredienser;
1 ägg
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl kokosmjöl
1 msk physilliumskal
2,5 dl havredryck
2 msk kakao
En nypa salt
(Fritt fram att freestyla med receptet, smeten blir ganska fast så lite mer vätska kan vara en god idé.. Ska lura vidare på detta recept faktiskt!)
How to;
Observera att ni till detta recept kommer att behöva en "mini-doughnut maker" och om ni inte har en kul farbror som gett er en sådan i julklapp, så har ni möjlighet att klicka hem den ifrån exempelvis coolstuff.se!
När ni väl skaffat en sådan är det helt enkelt bara att grädda munkarna tills lampan går från rött till grönt.




Sedan måste man givetvis toppa sina frukostmunkar med smaskigheter, jag själv provade; 1. Choklad (på kokosolja, kakao o honung) och riven kokos 2. Choklad med lakritspulver och hallonkross 3. Mandelsmör/Jordnötssmör och rostad kokos
Kan även tänka mig att lite Nutella på dessa inte vore helt fel...
/L.