Yoghurtbröd

Hej!
 
Nu kommer receptet på det fantastiskta brödet jag hintade om i förra inlägget! Älskar detta bröd, saftigt mörkt med en tydlig sötma, passar perfekt med ost och marmelad till. Tack igen moster för receptet! 
 
 
Ingredienser 
2 dl havregryn 
5 dl dinkelmjöl 
2 tsk bikarbonat 
1 dl linfrön 
1 dl hackade nötter (jag tog valnötter!)
1 dl russin (eller exempelvis aprikoser) 
2 nypor havssalt 
4 dl naturell yoghurt 
3 msk honung 
1 rivet äpple 
 
How to 
Blanda alla torra ingredienserna tillsammans i en bunke, riv sedan äpplet och tillsätt tillsammans med yoghurt och honung!  Häll smeten i en form med bakplåtspapper. Grädda längst ner i ugnen på 175 grader under ca 1 h och 20 minuter! 
 
Hoppas ni testar! 
/L.
 
Bröd | |
Upp